• Υγρό κέικ σοκολάτα (Το Πρωινό 3.1.14)

  • Υλικά συνταγής




























    • 400 γρ. κουβερτούρα
    • 160 γρ. μαλακό βούτυρο
    • 7 αβγά
    • 250 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
    • 160 γρ. ζάχαρη
    • 2 βανίλιες
    • 1 πακέτο double OREO
    • λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για τη φορμα







  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κάψει καλά. Μόλις σβήσει η λυχνία, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C, τότε βάζουμε τη φόρμα στην κάτω σχάρα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 15' χωρίς να ανοιγοκλείνουμε. 

  • Βγάζουμε το κέικ στον πάγκο και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 

  • Η καρδιά του όσο είναι ζέστη είναι ρευστή. Σερβίρουμε με παγωτό ή κρέμα.